Tygodniowe menu / Weekly menu (47)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  16.11-20.11.2020


Poniedziałek – Monday:


  • Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy z makaronem, surówka z kapusty pekińskiej (gluten, seler)
  • Obiad wege: zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz warzywny z makaronem, surówka z kapusty pekińskiej (gluten, seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: dill soup, pork stew with noodles/ vegetable stew with noodles, chinese cabbage salad (milk, celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:


  • Obiad: krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet schabowy, mix sałat z sosem winegret (jaja, gluten, seler)
  • Obiad wege: krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet jajeczny, mix sałat z sosem winegret (jaja, seler)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Lunch: barley soup, potatoes, pork chop in crumbs/ egg fritter, lettuce mixed greens with vinegar (celeriac, gluten)
  • Dessert: chocolate custard (cocoa, milk)

Środa – Wednesday:


  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym (jaja, gluten, seler, mleko)
  • Obiad wege: zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem truskawkowym (jaja, gluten, seler, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Lunch: cucumber soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Czwartek – Thursday:


  • Obiad: barszcz biały, kasza jęczmienna na sypko, klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jabłkiem cebulą (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Obiad wege: barszcz biały, kasza jęczmienna na sypko, pulpeciki z kalafiora w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy z jabłkiem cebulą (seler, gluten, mleko, jajka)
  • Deser: mufinka czekoladowa (jaja, gluten, kakao, mleko)
  • Lunch: white borstch, barley, pork meatball with tomato sauce, white radish salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: chocolate muffin (egg, gluten, cocoa, milk)

Piątek – Friday:


  • Obiad/Obiad wege: zupa buraczkowa, ziemniaki, dorsz w panierce, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Lunch: beetroot soup, pan-fried cod, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly


Najnowsze wiadomości z Regent College.


Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!