Tygodniowe menu / Weekly menu (44)

Możliwość zamówienia dań wegetariańskich!

Tydzień – Week:  26.10-30.10.2020


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z serem żółtym, wędliną oraz pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa ryżowa z warzywami, ziemniaki, kotlet pożarski, sałata lodowa z jogurtem (mleko, gluten, seler, jaja)
  • Obiad wege: zupa ryżowa z warzywami, ziemniaki, kotlet jajeczny, sałata lodowa z jogurtem (mleko, gluten, seler, jaja)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: rice soup with vegetables, potatoes, minced chicken cutlet, iceberg salad with yoghurt (milk, celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: apple

homemade chicken cutlets with vegetables and herbs

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (gluten, mleko, seler, jajka)
  • Obiad wege: barszcz biały z jajkiem, gołąbki jarskie w sosie pomidorowym (gluten, seler, jajka)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: white borscht with egg, bulgur, pork stew, gherkin salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kasza manna (mleko, gluten)
  • Obiad/Obiad wege: zupa brokułowa z grzankami, placuszki z jabłkami (gluten, jaja, seler, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: broccoli soup with croutons, apple pancakes (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: compote

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: bułka z miodem i dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, bitki z indyka soute, surówka z białej rzepy (seler, gluten, mleko)
  • Obiad wege: zupa pomidorowa z makaronem, krokiety ze szpinakiem, sos czosnkowy (seler, gluten, mleko, jajka)
  • Deser: budyń (mleko)
  • Breakfast: roll with honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: tomato soup with noddles, potatoes, turkey meat portion- soute, white radish salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: custard (milk)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: jogurt (mleko)
  • Obiad/Obiad wege: barszcz ukraiński, pierogi ruskie okraszone (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: babeczki kruche z bitą śmietaną (gluten, jaja, mleko)
  • Breakfast: yoghurt (milk)
  • Lunch: beetroot soup, dumplings with potato and cottage cheese with onion (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: shortcrust cup with whipped cream (gluten, egg, milk)


Najnowsze wiadomości z Regent College.

  • Dzień Ziemi
    22.04. klasy I-III SP świętowały Dzień Ziemi.  Z tej okazji wybraliśmy się do siedziby Parku Krajobrazowego Wysoczyzny Elbląskiej, by wziąć Czytaj więcej ..
  • Wiosenny Turniej Szachowy
    We wtorek 26 marca w Liceum Regent po raz kolejny zebrali się najlepsi szachiści naszej podstawówki oraz liceum. W wiosennym Czytaj więcej ..
  • Życzenia na Wielkanoc
    W czasach gdy tempo życia i ilość obowiązków nie pozwalają często zaczerpnąć głębszego oddechu w ciągu dnia, życzymy Państwu, by Czytaj więcej ..

Wyniki egzaminu ósmoklasisty i maturalnego 2020 r. w Elblągu i okolicach.


We give your children a head start in life!!