Tygodniowe menu / Weekly menu (38)

Tydzień – Week:  16-20.09.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem, wędliną i serem (mleko, gluten) 
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kuskus, sztuka mięsa w sosie własnym, surówka z białej rzepy (gluten, mleko, seler)
  • Deser: napój malinowy
  • Breakfast: Open sandwich with ham and cheese (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, cous cous, pork meat with gravy, white radish salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: raspberry drink

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: rurka z bitą śmietaną (mleko, gluten, miód) 
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka z dipem czosnkowym, surówka z marchewki i jabłek z jogurtem (gluten, mleko, seler)
  • Deser: babeczki z budyniem śmietankowym (mleko, gluten, jaja)
  • Breakfast: shortcrust pastry with whipped cream (milk, gluten, honey)
  • Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, crumbed chicken breast with a garlic dip, apple and carrot salad with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: shortcrust cups with custard (milk, gluten, egg)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba w cieście, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: barley soup, potatoes, fish in a batter, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: apple

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z ogórka kiszonego (seler, gluten, mleko,jaja)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, meatloaf, cucumber salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z serkiem topionym (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa fasolowa, makaron z twarogiem (seler, mleko, gluten)
  • Deser: gruszka w sosie miodowym (miód)
  • Breakfast: sandwich with cheese spread (gluten, milk)
  • Lunch: bean soup, pasta with cottage cheese (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: pear with honey (honey)