Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 13.05-17.05.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, gluten)
- Deser: owoc
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, meatloaf, chinese cabbage salad (celeriac, eggs, gluten)
- Dessert: fruit
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, udko pieczone, sałata masłowa z jogurtem (seler, gluten, jaja)
- Deser: kompot
- Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
- Lunch: white borscht with egg, roasted chicken leg, potatoes,
butterhead lettuce with natural yoghurt (celeriac, gluten, eggs) - Dessert: compote
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
- Obiad: zupa jarzynowa, pierogi ruskie okraszone cebulkÄ… (seler, mleko, gluten, jaja)
- Deser: budyń śmietankowy (mleko)
- Breakfast: semolina with raspberry syrup (gluten, milk)
- Lunch: vegetable soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, milk, gluten, eggs)
- Dessert: vanilla custard (milk)
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: grochówka z ziemniakami, kasza kuskus, bitki w sosie własnym, surówka z młodej kapusty (seler, gluten)
- Deser: ciasto (jaja, gluten)
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: pea soup, pork cutlet in gravy, couscous, cabbage salad (celeriac, gluten)
- Dessert: cake (eggs, gluten)
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa (gluten, jaja)
- Obiad: kapuśniak, naleśniki z twarogiem i dżemem (mleko, jaja, gluten, seler)
- Deser: kisiel z jabłkami
- Breakfast: ladyfingers, frut tea (milk, eggs)
- Lunch: cabbage soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, eggs, gluten, celeriac)
Dessert: fruit jelly
Related