Menu

Nasze posiłki są zdrowe i smaczne, przygotowywane w szkolnej kuchni  Lovely Kitchen przez Panią Beatę i Joannę.


Tydzień – Week:  10 – 14 grudnia 2018 r.

Poniedziałek – Monday:

  • II śniadanie: śniadanie twórcze (mleko, gluten, jaja)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty kiszonej (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: napój owocowy

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku  (mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, bitki w sosie własnym ryż, surówka z marchwi i jabłek (seler, gluten, mleko)
  • Deser: Jabłko

Środa – Wednesday:

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane i kakao (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, fasolka po bretońsku z bułką (seler, mleko, gluten, jajko)
  • Deser: budyń waniliowy z sokiem (mleko)

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: twarożek homeginizowany „Danio” (mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa z lanymi kluskami, gołabki w sosie pomidorowym (seler, gluten, jajka, mleko)
  • Deser: kisiel

Piątek – Friday:

  • II śniadanie: rogalik drożdżowy, herbata (mleko, jajka, gluten)
  • Obiad: zupa grochowa z ziemniakami, racuszki z jabłkami i bitą śmietaną oraz konfiturą z jagód (seler, jajka, mleko, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa

Wszystkie produkty z naszej kuchni pochodzą ze znanych nam upraw, są samodzielnie wyrabiane i przygotowywane przez Lovely Kitchen.