Menu

Tydzień – Week:  15 – 19 października 2018 r.

Poniedziałek – Monday:

  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, mleko, jaja)
  • Obiad: barszcz biały, leczo warzywne z kiełbasą i makaronem (seler, gluten, mleko)
  • Deser:  kompot

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony z ziemniakami, sałata lodowa z jogurtem greckim (seler, mleko, gluten, jajko)
  • Deser:  kisiel

Środa – Wednesday:

  • II śniadanie: kanapka z serem (mleko, gluten)
  • Obiad: kapuśniak z ziemniakami, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, mleko, gluten, jajko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, jaja)
  • Obiad: zupa ogórkowa, bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza kuskus z warzywami, marchew oprószana (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoc

Piątek- Friday:

  • II śniadanie: bułka z dżemem/miodem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: grochówka, ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną (seler, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa

 

ZAPRASZAMY!!!

Wszystkie produkty z naszej kuchni pochodzą ze znanych nam upraw, są samodzielnie wyrabiane i przygotowywane przez Lovely Kitchen.