Tygodniowe menu / Weekly menu (11)

Tydzień – Week:  09.03-13.03.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i natką pietruszki (gluten, mleko) 
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, spaghetti bolognese (mleko, gluten, seler)
  • Deser: babeczki z masą budyniową i czekoladą (jaja, gluten, mleko, kakao)
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and parsley (milk, gluten)
  • Lunch: white borscht with potatoes, spaghetti bolognese (milk, celeriac, gluten)
  • Dessert: shortcrust cup with curstad and chocolate (egg, gluten, mleko, kakao)

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko) 
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, seler)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: semolina with milk (gluten, milk)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, meatloaf, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: apple

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: beetroot soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryż, bitki z indyka w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłek (seler, gluten)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: sauerkraut soup, rice, turkey meat portion, carrot and apple salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z miodem i dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Breakfast: open sandwich with honey and jam (gluten, milk, honey)
  • Lunch: cauliflower soup, potatoes, dumplings with mushroom sauce, chinese cabbage salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)


Najnowsze wiadomości z Regent College.