Tygodniowe menu / Weekly menu (10)

Tydzień – Week:  02.03-06.03.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti carbonara (mleko, gluten, seler)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: cucumber soup, spaghetti carbonara (milk, celeriac, gluten)
  • Dessert: apple

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: tost francuski (gluten, jaja) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z buraczków i jabłka (gluten, jaja, seler)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: french toast (gluten, egg)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, beetroot and apple salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: compote

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (kakao, mleko)
  • Obiad: zupa fasolowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (cocoa, milk)
  • Lunch: bean soup, dumpling with potato and cottage cheese with onion (celeriac, milk, egg, gluten)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: serek homogenizowany (mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: ciasto marchewkowe (gluten, jajka, mleko)
  • Breakfast: cream cheese (milk)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork stew, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: carrot cake (gluten, egg, mleko)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, kotlet jajeczny, surówka z marchewki i jabłek z ananasem (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: barley soup, potatoes, egg fritter, carrot and apple salad with pineapple (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly


Najnowsze wiadomości z Regent College.