Tygodniowe menu / Weekly menu (9)

Tydzień – Week:  24.02-28.02.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, kasza kus kus, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy (mleko, gluten, jaja, seler)
  • Deser: napój owocowy
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, cous cous, pork meatball with tomato sauce, white radish salad (milk, celeriac, gluten)
  • Dessert: fruit drink

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z marchewki i jabłka (gluten, mleko, seler)
  • Deser: babeczki z masą budyniową i polewą czekoladową (gluten, mleko, kakao, jaja)
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, crumbed chicken breast with a garlic dip, carrot and apple salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with curstad and chocolate sauce (gluten, milk, cocoa, egg)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: bułka maślana, mleko (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i truskawkami (seler, mleko, gluten)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Breakfast: milk roll, milk (gluten, milk)
  • Lunch: beetrootsoup, pasta with cottage cheese and strawberries (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, gołąbki z kaszą, suszonymi pomidorami i pieczarkami w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: szarlotka (gluten, jajka, mleko)
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, kakao)
  • Lunch: cauliflower soup, potatoes, savoy cabbage leaves with groats, dried tomatoes and mashrooms with tomato sauce (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: apple pie (gluten, egg, mleko)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: bułka z miodem i dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: zupa warzywna, kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: sałatka z owoców egzotycznych
  • Breakfast: roll with honey and jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: vegetable soup, dumplings with mushroom sauce, chinese cabbage salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: mixed exotic fruit


Najnowsze wiadomości z Regent College.