Tygodniowe menu / Weekly menu (8)

Tydzień – Week:  17.02-21.02.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i rzodkiewką (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti bolognese (mleko, gluten, seler)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and radish (milk, gluten)
  • Lunch: cucumber soup, spaghetti bolognese (milk, celeriac, gluten)
  • Dessert: compote

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: ryżowa na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kiszonej kapusty (gluten, mleko, seler)
  • Deser: galaretka
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with rice, potatoes, meatloaf, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, pierogi z mięsem okraszone cebulką (seler, jaja, gluten)
  • Deser: budyń śmietankowy
  • Breakfast: cornflakes with milk (gluten, egg)
  • Lunch: dill soup, dumplings with meat and onion (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: vanilla custard

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z dżemem i miodem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone udo z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: tłusty czwartek
  • Breakfast: open sandwich with jam and honey (milk, gluten, honey)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: Fat Thursday

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kasza manna (mleko, gluten)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: white borstch, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: apple


Najnowsze wiadomości z Regent College.