Tygodniowe menu / Weekly menu (6)

Tydzień – Week:  03.02-07.02.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i sałatą (gluten, mleko) 
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, kasza gryczana, gulasz wołowy, surówka z kiszonego ogórka (mleko, gluten, jaja, seler)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and lettuce (milk, gluten)
  • Lunch: white borscht with egg, buckwheat, beef stew, gherkin salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: compote

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa grzybowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków (gluten, mleko, jaja, seler)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: mushroom soup, potatoes, meatloaf, beetroot salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: serek homogenizowany (mleko)
  • Obiad: krupnik, pierogi ruskie okraszone cebulką, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: cream cheese (milk, gluten, egg)
  • Lunch: barley soup, dumpling with potato and cottage cheese with onion, chinese cabbage salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, kakao, gluten, jaja)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, bitki soute z indyka, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: ladyfinger, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potato, turkey meat portion- soute, red cabbage salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem, miodem lub dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: grochówka z ziemniakami, placuszki z jabłkami, musem truskawkowym i bitą śmietaną (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: budyń waniliowy (mleko)
  • Breakfast: open sandwich with honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: pea soup, apple pancakes with strawberry jam and whipped cream (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard (milk)


Najnowsze wiadomości z Regent College.