Tygodniowe menu / Weekly menu (3)

Tydzień – Week:  13.01-17.01.2020



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa, kasza jęczmienna, pulpety w sosie koperkowym, surówka z białej rzepy (mleko, gluten, jaja, seler)
  • Deser: babeczki z budyniem i owocami (gluten, mleko, jaja)
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: cucumber soup, barley, pork meatballs with drill sauce, white radisch salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: shortcrust cup with curstad and fruit (gluten, milk, egg)

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany z dipem czosnkowym, surówka z marchewki, jabłek i ananasa (gluten, mleko, jaja, seler)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: tomato soup, potatoes, crumbed chicken breast with a garlic dip, carrot and apple salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: bułka maślana, mleko (mleko, gluten, jaja)
  • Obiad: zupa jarzynowa, pyzy ziemniaczane z cebulką, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Breakfast: milk roll, milk (milk, gluten, egg)
  • Lunch: vegetable soup, potato dumpling with onion, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: baked apple with cinnamon

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: ciasto marchewkowe (gluten, jaja, mleko)
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with noodles, cabbage leaves with rice and mince meat and tomato sauce(celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: carrot cake (gluten, egg, milk)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem i miodem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: open sandwich with honey (milk, gluten, honey)
  • Lunch: beetroot soup, pancakes with cottage cheese and jam (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly


Najnowsze wiadomości z Regent College.