Tygodniowe menu / Weekly menu (2)

Tydzień – Week:  07.01-10.01.2020



Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa grzybowa, ziemniaki, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (jaja, gluten, mleko, seler)
  • Deser: napój malinowy
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: mushroom soup, potatoes, pork stew, gherkin salad (egg, celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: raspberry drink

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: beetroot soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly


Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z miodem i dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udo pieczone z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with honey and jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: apple

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, jaja, kakao)
  • Obiad: zupa ryżowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń waniliowy (mleko)
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: chicken stock rice soup, potato fritters with mushrooms sauce, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: vanilla curstad (milk)


Najnowsze wiadomości z Regent College.