Tygodniowe menu / Weekly menu (51)

Tydzień – Week:  16.12-20.12.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty (gluten, jaja, seler)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: white borscht with egg, potaotes, meatloaf, red cabbage salad (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: apple

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (gluten, mleko, seler)
  • Deser: rurka z bitą śmietaną (mleko, jaja, gluten)
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: pastry with whipped cream (milk, egg, gluten)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: napój owocowy
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: bagley soup, potato, fish fillet, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten, milk)
  • Dessert: fruit drink


Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa, naleśniki ze szpinakiem i mięsem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cucumber soup, spinach and meat pancakes (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryż z jabłkami (seler, gluten, mleko)
  • Deser: babeczka z masą budyniową (mleko, kakao)
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: sauerkraut soup, rice with grated apple (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with curstad (milk, gluten)


Najnowsze wiadomości z Regent College.