Tygodniowe menu / Weekly menu (50)

Tydzień – Week:  09.12-13.12.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i ogórkiem (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa, kasza kuskus, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy (gluten, mleko, jaja, seler)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and cucumber (milk, gluten)
  • Lunch: cucumber soup, cuscus, pork meatballs in tomato sauce, white radisch salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: apple

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, sałata lodowa z jogurtem (gluten, mleko, seler)
  • Deser: kisiel
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: jogurt owocowy (mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, kotlety ziemniaczane z mięsem i sosem pieczarkowym, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: babeczki z masą budyniową (mleko, gluten)
  • Breakfast: fruit yoghurt (milk)
  • Lunch: cauliflower soup, potato and meat fritters with mushrooms sauce, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: shortcrust cup with curstad (milk, gluten)

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z miodem i dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa buraczkowa, ryż, filet z indyka z ananasem pod kołderką serową, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: open sandwich with honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: beetroot soup, rice, turkey breast with pineapple and cheese, chinese cabbage salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: kompot

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: bułka maślana, mleko (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa, makaron z twarogiem i sosem truskawkowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Breakfast: milk roll, milk (milk, gluten)
  • Lunch: bean soup, pasta with cottage cheese and strawberry sauce (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: chocolate curstad (milk, cocoa)


Najnowsze wiadomości z Regent College.