Tygodniowe menu / Weekly menu (47)

Tydzień – Week:  18.11-22.11.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i rzodkiewką (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (gluten, mleko, seler)
  • Deser: budyń z sokiem malinowym (mleko)
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and radish (milk, gluten)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: custard

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (gluten, mleko, kakao) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (gluten, mleko, seler)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg)
  • Dessert: fruit jelly with whipped cream (milk)

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: bułka z miodem i dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, pyzy ziemniaczane okraszone cebulką i kiełbasą, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: roll with honey and jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: white borscht, potato dumplings with onion and sausage, sauerkraut salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kasza manna (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraków (seler, gluten, mleko)
  • Deser: babeczki z masą budyniową i owocami (gluten, jaja, mleko)
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: cauliflower soup, potatoes, meatloaf, beetroot salad (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: shortcrust cup with custard and fruit (gluten, egg, milk)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku ( mleko)
  • Obiad: grochówka, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: split pea soup, dumplings with potates, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly