Tygodniowe menu / Weekly menu (45)

Tydzień – Week: 04.11-08.11.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa jarzynowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
  • Lunch: vegetables soup, potatoes, meatloaf, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: apple

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa krem z dyni z grzankami, ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, dip czosnkowy, surówka z czerwonej kapusty (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: pumpkin soup with croutons, potatoes, crumbed chicken breast with a garlic dip, red cabbage salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly with grated apple

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: serek homogenizowany czekoladowy (mleko, kakao)
  • Obiad: grochówka, leczo warzywne z makaronem (seler, gluten)
  • Deser: budyń czekoladowy z biszkoptem (mleko, kakao, gluten)
  • Breakfast: chocolate cream cheese (milk, cocoa)
  • Lunch: split pea soup, pasta with letcho (celeriac, gluten)
  • Dessert: chocolate custard and ladyfingers (milk, cocoa, gluten)

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem oraz miodem lub dżemem (gluten, mleko, miód)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: babeczka z bitą śmietaną i owocami (gluten, mleko, jaja)
  • Breakfast: open sandwich with butter and honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: cauliflower soup, potatoes, cabbage leaves with rice and mince meat and tomato sauce (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: shortcrust cup with whipped cream and fruit

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, jaja, mleko, kakao)
  • Obiad: zupa buraczkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa, (gluten, egg, milk, cocoa)
  • Lunch: beetroot soup, pancakes with cottage cheese and jam  (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: compote