Tygodniowe menu / Weekly menu (44)

Tydzień – Week:  28.10-31.10.2019



Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i rzodkiewką (gluten, mleko) 
  • Obiad: zacierka na rosole, kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z białej rzepy (gluten, seler)
  • Deser: napój malinowy
  • Breakfast: open sandwich with ham, cheese and radish (milk, gluten)
  • Lunch: chicken stock with noodles, barley, pork meatballs in dill sauce, white turnip salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: raspberry drink

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna na mleku (gluten, mleko) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (gluten, seler, jaja, mleko)
  • Deser: jabłko pieczone z cynamonem
  • Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: baked cinnamon apple

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami, racuszki z jabłkami, konfiturą jagodową i bitą śmietaną (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, cocoa, gluten)
  • Lunch: white borscht with potatoes, apple pancakes with blueberry jam and whipped cream (celeriac, gluten, milk, egg)
  • Dessert: fruit jelly

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa warzywna, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: chocolate custrad (milk, cocoa)

Written by