Skip to content
Tydzień – Week: 28.10-31.10.2019
Poniedziałek – Monday:
- II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i rzodkiewką (gluten, mleko)
- Obiad: zacierka na rosole, kasza jęczmienna, pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z białej rzepy (gluten, seler)
- Deser: napój malinowy
- Breakfast: open sandwich with ham, cheese and radish (milk, gluten)
- Lunch: chicken stock with noodles, barley, pork meatballs in dill sauce, white turnip salad (celeriac, gluten)
- Dessert: raspberry drink
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: kasza manna na mleku (gluten, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (gluten, seler, jaja, mleko)
- Deser: jabłko pieczone z cynamonem
- Breakfast: semolina with milk (milk, gluten)
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)
- Dessert: baked cinnamon apple
Środa – Wednesday:
- II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
- Obiad: barszcz biały z ziemniakami, racuszki z jabłkami, konfiturą jagodową i bitą śmietaną (seler, gluten, mleko, jaja)
- Deser: galaretka owocowa
- Breakfast: biscuits, cocoa (milk, cocoa, gluten)
- Lunch: white borscht with potatoes, apple pancakes with blueberry jam and whipped cream (celeriac, gluten, milk, egg)
- Dessert: fruit jelly
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa warzywna, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
- Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: chocolate custrad (milk, cocoa)
Related