Skip to content
Tydzień – Week: 21.10-25.10.2019
Poniedziałek – Monday:
- II śniadanie: kanapka z wędliną, serem i pomidorem (gluten, mleko)
- Obiad: zupa koperkowa, kasza kuskus, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego (gluten, seler)
- Deser: kisiel
- Breakfast: open sandwich with ham, cheese and tomato (milk, gluten)
- Lunch: dill soup, couscous, pork stew, cucumber salad (celeriac, gluten)
- Dessert: fruit jelly
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: biszkopty, kakao (gluten, mleko, kakao)
- Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone udo kurczaka, sałata lodowa z jogurtem (gluten, seler, jaja)
- Deser: kompot
- Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, cocoa)
- Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, egg)
- Dessert: compote
Środa – Wednesday:
- II śniadanie: serek homogenizowany czekoladowy (mleko, kakao)
- Obiad: barszcz ukraiński, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
- Deser: babeczka z masą budyniową i owocami (mleko, gluten)
- Breakfast: chocolate cream cheese (milk, cocoa)
- Lunch: beetroot soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: shortcrust cup with custard and fruits (milk, cocoa)
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: bułka maślana, mleko (gluten, mleko)
- Obiad: krem z dyni ze słonecznikiem, ryż, sztuka mięsa wołowego w sosie własnym, surówka z buraków (seler, gluten, mleko)
- Deser: owoce egzotyczne w syropie
- Breakfast: milk roll, milk (milk, gluten)
- Lunch: pumpkin soup with sunflower seeds, rice, beef meat in gravy, beetroot salad (celeriac, gluten, milk, egg)
- Dessert: exotic fruits
Piątek – Friday:
- II śniadanie: tost francuski (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, sznycelki z jajek, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, jaja)
- Deser: jabłko
- Breakfast: french toast (gluten, egg, milk)
- Lunch: cauliflower soup, potatoes, fried egg in crumbs, chinese cababge salad (celeriac, gluten, milk, egg)
- Dessert: apple
Related