Tygodniowe menu / Weekly menu (23)

Tydzień – Week:  03-07.06.2019


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: krem z pomidorów z grzankami, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka z dipem czosnkowym, sałata masłowa z jogurtem (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: lemoniada (miód)
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: tomato soup with croutones, potatoes, crumbed chicken breast with a garlic dip, iceberg lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: lemonade


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: tost francuski (gluten, jaja) 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza kuskus, sztuka mięsa w sosie własnym, surówka z młodej kapusty (seler, mleko)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: french toast (gluten, eggs)
  • Lunch: cucumber soup, couscous, pork chops in sauce, cabbage salad (celeriac, milk)
  • Dessert: fruit
Wtorkowa zupa ogórkowa

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: zupa koperkowa, zapiekanka makaronowa z kiełbasą i warzywami (seler, gluten, mleko)
  • Deser: babeczki z bitą śmietaną i owocami (mleko, jaja, gluten)
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: dill soup, baked pasta with sausage ang vegetables (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: cupcakes with whipped cream and fruit

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kanapka z miodem lub dżemem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: kapuśniak, pierogi z mięsem okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: sałatka owocowa
  • Breakfast: sandwich with butter and honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: cabbage soup, dumplings with meat (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: fruit salad

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiński, racuszki z musem truskawkowym (seler, mleko, jaja, gluten)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: beetroot soup, apple pancakes with strawberry mousse (celeriac, milk, eggs, gluten)
  • Dessert: fruit jelly