Skip to content
Tydzień – Week: 20-24.05.2019
Poniedziałek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
- Deser: owoce egzotyczne
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: exotic fruits
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao)
- Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, filet z kurczaka z dipem czosnkowym, sałata masłowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
- Deser: kompot
- Breakfast: biscuits, cocoa (milk, cocoa)
- Lunch: chicken stock with batter noodles, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, butterhead lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: compote
Środa – Wednesday:
- II śniadanie: kasza manna (mleko)
- Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten)
- Deser: budyń waniliowy (mleko)
- Breakfast: semolina (milk)
- Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and stawberry mousse (celeriac, milk, gluten)
- Dessert: vanilla custard (milk)
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa ogórkowa, ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z marchwi i jabłek (seler, gluten, mleko)
- Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: cucumber soup, rice, turkey goulash, apple and carrot salad (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: friut jelly with whipped cream (milk)
Piątek – Friday:
- II śniadanie: kanapka z masłem i miodem lub dżemem (mleko, miód, gluten)
- Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z młodej kapusty (gluten, seler, jaja)
- Deser: kisiel
- Breakfast: sandwich with butter and honey or jam (milk, gluten, honey)
- Lunch: barley soup, fish in crumbs, potatoes, cabbage salad (gluten, celeriac, eggs)
Dessert: friut jelly
Related