Tygodniowe menu / Weekly menu (21)

Tydzień – Week:  20-24.05.2019

Poniedziałek – Monday:

  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoce egzotyczne
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: dill soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: exotic fruits

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, filet z kurczaka z dipem czosnkowym, sałata masłowa z jogurtem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with batter noodles, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, butterhead lettuce with yoghurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: compote

Środa – Wednesday:

  • II śniadanie: kasza manna (mleko)
  • Obiad: zupa buraczkowa, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten)
  • Deser: budyń waniliowy (mleko)
  • Breakfast: semolina (milk)
  • Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese and stawberry mousse (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa, ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z marchwi i jabłek (seler, gluten, mleko)
  • Deser: galaretka z bitą śmietaną (mleko)
  • Breakfast:  cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cucumber soup, rice, turkey goulash, apple and carrot salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: friut jelly with whipped cream (milk)

Piątek – Friday:

  • II śniadanie: kanapka z masłem i miodem lub dżemem (mleko, miód, gluten)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z młodej kapusty (gluten, seler, jaja)
  • Deser: kisiel
  • Breakfast: sandwich with butter and honey or jam (milk, gluten, honey)
  • Lunch: barley soup, fish in crumbs, potatoes, cabbage salad (gluten, celeriac, eggs)
    Dessert: friut jelly