Tygodniowe menu / Weekly menu (20)

Tydzień – Week:  13.05-17.05.2019

Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej (seler, jaja, gluten)
  • Deser: owoc
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: fruit soup with noodles, potatoes, meatloaf, chinese cabbage salad (celeriac, eggs, gluten)
  • Dessert: fruit

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, udko pieczone, sałata masłowa z jogurtem (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: white borscht with egg, roasted chicken leg, potatoes,
    butterhead  lettuce with natural yoghurt (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: compote

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (gluten, mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: budyń śmietankowy (mleko)
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup (gluten, milk)
  • Lunch: vegetable soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, milk, gluten, eggs)
  • Dessert: vanilla custard (milk)

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: grochówka z ziemniakami, kasza kuskus, bitki w sosie własnym, surówka z młodej kapusty (seler, gluten)
  • Deser: ciasto (jaja, gluten)
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: pea soup, pork cutlet in gravy, couscous, cabbage salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: cake (eggs, gluten)

Piątek – Friday:

  • II śniadanie: biszkopty, herbata owocowa (gluten, jaja)
  • Obiad: kapuśniak, naleśniki z twarogiem i dżemem (mleko, jaja, gluten, seler)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: ladyfingers, frut tea (milk, eggs)
  • Lunch: cabbage soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, eggs, gluten, celeriac)
    Dessert: fruit jelly


Reklamy