Tygodniowe menu / Weekly menu (18)

Tydzień – Week:  29-30.04.2019

Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa koperkowa, kasza kuskus z warzywami, gulasz z indyka, sałata masłowa ze śmietaną (seler, mleko, gluten)
  • Deser: budyń z sokiem malinowym (mleko)
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: dill soup, cous cous, turkey stew, butterhead lettuce with cream (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: custard (milk)


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: kapuśniak z ziemniakami, pierogi z mięsem okraszone cebulką (gluten, seler, jajko)
  • Deser: kasza manna z sokiem malinowym (mleko, gluten)
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: sauerkraut soup, dumplings with meat  (celeriac, gluten, jajko)
  • Dessert: semolina with raspberry sauce (milk, gluten)