Tygodniowe menu / Weekly menu (17)

Tydzień – Week:  24-26.04.2019

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti carbonara (gluten, seler, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: cucumber soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: apple

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria (seler, gluten, jajko, mleko)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: biscuits, cocoa (milk, gluten, cocoa)
  • Lunch: white borscht with egg, potatoes, pork chop in crumbs, cucumber salad (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: compote

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z masłem i miodem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: barszcz ukraiński, naleśniki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, jajko, mleko)
  • Deser: kisiel z jabłkami
  • Breakfast: sandwich with butter and honey  (milk, honey, gluten)
  • Lunch: beetroot soup, pancakes with cottage cheese and jam  (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly with apples