Tygodniowe menu / Weekly menu (16)

TydzieÅ„ – Week:  15-17.04.2019


PoniedziaÅ‚ek – Monday:


  • II Å›niadanie: Å›niadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, surówka z marchwi i jabÅ‚ek (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork meatballs in dill sauce, carrot and apple salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: compote


Wtorek – Tuesday:


  • II Å›niadanie: pÅ‚atki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty (gluten, seler)
  • Deser: jabÅ‚ko
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: noodles with vegetable stock, potatoes, roasted chicken tight, red cabbage salad (gluten, celeriac)
  • Dessert: apple
Udko pieczone z surówkÄ… z czerwonej kapusty i ziemniaki – to nasza propozycja na wtorek.

Åšroda – Wednesday:


  • II Å›niadanie: kanapka z masÅ‚em, serkiem topionym i rzodkiewkÄ… (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kapuÅ›niak z ziemniakami, naleÅ›niki z twarogiem i dżemem (seler, gluten, mleko)
  • Deser: kisiel
  • Breakfast: sandwich with butter, cheese spread and radish  (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, pancakes with cottage cheese and jam  (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly
Przed świętami pożegnamy szkołę pysznymi naleśnikami z dżemem.