Tygodniowe menu / Weekly menu (15)

Tydzień – Week:  08 – 09.04.2019


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (seler, jaja, gluten, mleko)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: chicken stock with batter noodles, meatloaf, potatoes, iceberg lettuce with natural yoghurt (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: compote


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: kasza manna z konfiturą (mleko) 
  • Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryż na sypko, sztuka mięsa w sosie śmietankowym, surówka wielowarzywna (gluten, mleko)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: semolina with jam (milk, gluten)
  • Lunch: Cauliflower soup, rice, pork chops in creamy sauce, mutliveg salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly 

Zapewniamy wyżywienie dla zdających egzamin gimnazjalny.