Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 01-05.04.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten, mleko)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: tomato soup with noodles, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, eggs, milk)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż na sypko, gulasz z indyka, surówka z buraków i jabłek z cebulką (gluten, seler, mleko)
- Deser: budyń śmietankowy
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: cucumber soup, rice, turkey goulash, apple and beetroot salad (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: vanilla custard
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: kanapka z masłem i miodem lub dżemem (mleko, gluten, miód)
- Obiad: barszcz ukraiński, makaron z twarogiem (seler, gluten, mleko)
- Deser: pieczone jabłko z konfiturą truskawkową
- Breakfast: sandwich with butter, jam or honey (milk, honey, gluten)
- Lunch: beetroot soup, pasta with cottage cheese (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: baked apple with strawberry jam
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, gołabki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
- Deser: galaretka owocowa
- Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, gluten, cocoa)
- Lunch: white borscht with egg, potatoes, cabbage leaves stuffed with rice, tomato sauce (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: fruit jelly
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko, kakao, gluten)
- Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami, racuszki z jabłkami i bitą śmietaną i konfiturą jagodową (seler, mleko, jaja)
- Deser: kisiel
- Breakfast: semolina with raspberry syrup
- Lunch: dill soup with potatoes, apple pancakes with cream and blueberry marmalade (celeriac, milk, eggs)
- Dessert: fruit jelly
Related