Tygodniowe menu / Weekly menu (13)

Tydzień – Week:  25-29.03.2019


Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z białej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: vegetable soup, meatloaf, potatoes, white cabbage salad (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: compote


Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany z dipem czosnkowym, surówka z marchwi i jabłek z jogurtem naturalnym (gluten, jaja, seler, mleko)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: noodles with vegetable stock, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, carrot and apple salad  (celeriac, gluten, eggs, milk)
  • Dessert: apple

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
  • Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, mleko, jaja)
  • Deser: kisiel owocowy a jabłkami
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: beetroot soup with cream, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: fruit jelly with apples


Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kasza manna na mleku (mleko, gluten)
  • Obiad: kapuśniak z ziemniakami, spaghetti carbonara (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń z sokiem (mleko)
  • Breakfast: semolina with raspberry sauce (milk, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, spaghetti carbonara (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: custard 

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: french toast (jaja, gluten)
  • Obiad: zupa grochowa, naleśniki z twarogiem i dżemem (gluten, mleko, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast: french toast
    (milk, gluten)
  • Lunch: pea soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, gluten, eggs, celeriac)
  • Dessert: fruit jelly (milk)