Tygodniowe menu / Weekly menu (12)

Tydzień – Week:  18-22.03.2019

Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza pęczak, gulasz z indyka, surówka z białej rzepy z jogurtem greckim (seler, mleko, gluten)
  • Deser: napój malinowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: cucumber soup, cereal barley, turkey goulash, white turnip salad (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: raspberry drink

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel.
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs,
    Chinese leaf salad
    (celeriac, gluten, eggs, honey, nuts)
  • Dessert: fruit jelly

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
  • Obiad: barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki, zapiekanka makaronowa (seler, gluten, mleko)
  • Deser: owoce egzotyczne w syropie
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
  • Lunch: white borscht with potatoes, casserole (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: exotic fruits in syrup

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, kakao)
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, pieczone udko kurczaka, sałata lodowa z jogurtem greckim (seler, gluten, mleko)
  • Deser: woda mineralna z cytryną i miętą
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, eggs, gluten, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with batter noodles, potatoes, roasted chicken tight, iceberg lettuce with natural yogurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: mineral water with lemon and mint

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: kanapka z serkiem topionym i rzodkiewką (mleko, gluten)
  • Obiad: krupnik z kaszy wiejskiej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
  • Deser: budyń śmietankowy
  • Breakfast: sandwiches with cheese spread and radish
    (milk, gluten)
  • Lunch: barley soup, fish in crumbs, potatoes, sauerkraut salad (milk, gluten, eggs, celeriac)
  • Dessert:
    vanilla custard
    (milk)

JAK WIDZICIE W TYM TYGODNIU NIE BĘDZIE PIZZY.

THERE WILL BE NO PIZZA THIS WEEK.