Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 11-15.03.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem greckim (seler, jaja, mleko, gluten)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: Cauliflower soup, meatloaf, potatoes, iceberg lettuce with natural yoghurt (celeriac, eggs, milk, gluten)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao)
- Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka z dipem, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja, miód, orzechy)
- Deser: kisiel z jabłkami.
- Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
- Lunch: noodles with vegetable stock, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, red cabbage salad (celeriac, gluten, eggs, honey, nuts)
- Dessert: fruit jelly with apples
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
- Deser: jabłko
- Breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
- Lunch: sauerkraut soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, eggs)
- Dessert: apple
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
- Obiad: zupa jarzynowa zabielana, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
- Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
- Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
- Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: bułka z masłem i serkiem topionym (mleko, gluten)
- Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, naleśniki z twarogiem i dżemem (mleko, gluten, jaja)
- Deser: galaretka owocowa
- Breakfast:
roll with butter and cheese spread (milk, gluten) - Lunch: bean soup,
pancakes with cottage cheese and jam (milk, gluten, eggs, celeriac) - Dessert: fruit jelly
Related