Tygodniowe menu / Weekly menu (11)

Tydzień – Week:  11-15.03.2019

Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem greckim (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: Cauliflower soup, meatloaf, potatoes, iceberg lettuce with natural yoghurt (celeriac, eggs, milk, gluten)
  • Dessert: compote

Wtorek – Tuesday:


  • II śniadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka z dipem, surówka z czerwonej kapusty (seler, gluten, jaja, miód, orzechy)
  • Deser: kisiel z jabłkami.
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: noodles with vegetable stock, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, red cabbage salad (celeriac, gluten, eggs, honey, nuts)
  • Dessert: fruit jelly with apples

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi ruskie okraszone cebulką (seler, gluten, jaja)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: apple

Czwartek – Thursday:


  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa zabielana, spaghetti bolognese (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
  • Lunch: vegetable soup, spaghetti bolognese (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

Piątek – Friday:


  • II śniadanie: bułka z masłem i serkiem topionym (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki, naleśniki z twarogiem i dżemem (mleko, gluten, jaja)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast:
    roll with butter and cheese spread (milk, gluten)
  • Lunch: bean soup,
    pancakes with cottage cheese and jam
    (milk, gluten, eggs, celeriac)
  • Dessert: fruit jelly