Skip to content
Tydzień – Week: 4-8.03.2019
Poniedziałek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa ogórkowa, kasza kuskus, pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, surówka wielowarzywna (seler, jaja, mleko, gluten)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: cucumber soup, couscous, chicken meatballs in dill sauce, vegetable salad (celeriac,eggs, milk, gluten)
- Dessert: compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: kaszka manna z sokiem malinowym (mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, surówka z selera z orzechami i miodem (seler, gluten, jaja, miód, orzechy)
- Deser: kisiel z jabłkami.
- Breakfast: semolina with raspberry sauce (milk)
- Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, celeriac salad with nuts and honey (celeriac, gluten, eggs, honey, nuts)
- Dessert: fruit jelly with apples
Środa – Wednesday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: krupnik wiejski z natką pietruszki, ziemniaki, dorsz soute, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten)
- Deser: jabłko
- Breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
- Lunch: barley soup with parsley, potatoes, cod saute, sauerkraut salad (celeriac, gluten)
- Dessert: apple
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: biszkopty z kakao (mleko, kakao, jaja, gluten)
- Obiad: barszcz biały z jajkiem i natką pietruszki, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, surówka z buraków i jabłek (seler, jaja, mleko)
- Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko)
- Breakfast: ladyfingers with cocoa (milk)
- Lunch: white borscht with egg and parsley, potatoes, roasted chicken tight, apple and beetroot salad (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: vanilla custard with raspberry sauce (milk)
Piątek – Friday:
- II śniadanie: kanapka z masłem i dżemem lub miodem (mleko, miód, gluten)
- Obiad: zupa buraczkowa zabielana, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (mleko, gluten, seler)
- Deser: ciasto marchewkowe
- Breakfast: sandwich with butter, jam or honey (milk, honey, gluten)
- Lunch: beetroot soup with cream, pasta with cottage cheese and strawberries (milk, gluten, celeriac)
- Dessert: carrot cake
Related