Tygodniowe menu / Weekly menu (10)

Tydzień – Week:  4-8.03.2019

Poniedziałek – Monday:


  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa, kasza kuskus, pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, surówka wielowarzywna (seler, jaja, mleko, gluten)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: cucumber soup, couscous, chicken meatballs in dill sauce, vegetable salad (celeriac,eggs, milk, gluten)
  • Dessert: compote

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: kaszka manna z sokiem malinowym (mleko) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, surówka z selera z orzechami i miodem (seler, gluten, jaja, miód, orzechy)
  • Deser: kisiel z jabłkami.
  • Breakfast: semolina with raspberry sauce (milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, pork chop in crumbs, celeriac salad with nuts and honey (celeriac, gluten, eggs, honey, nuts)
  • Dessert: fruit jelly with apples

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krupnik wiejski z natką pietruszki, ziemniaki, dorsz soute, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: cornflakes with milk (gluten, milk)
  • Lunch: barley soup with parsley, potatoes, cod saute, sauerkraut salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: apple

Środowy dorsz soute.

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: biszkopty z kakao (mleko, kakao, jaja, gluten)
  • Obiad: barszcz biały z jajkiem i natką pietruszki, ziemniaki, udko pieczone z kurczaka, surówka z buraków i jabłek (seler, jaja, mleko)
  • Deser: budyń śmietankowy z sokiem malinowym (mleko)
  • Breakfast: ladyfingers with cocoa (milk)
  • Lunch: white borscht with egg and parsley, potatoes, roasted chicken tight, apple and beetroot salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard with raspberry sauce (milk)
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym.

Piątek – Friday:

  • II śniadanie: kanapka z masłem i dżemem lub miodem (mleko, miód, gluten)
  • Obiad: zupa buraczkowa zabielana, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (mleko, gluten, seler)
  • Deser: ciasto marchewkowe
  • Breakfast: sandwich with butter, jam or honey (milk, honey, gluten)
  • Lunch: beetroot soup with cream, pasta with cottage cheese and strawberries (milk, gluten, celeriac)
  • Dessert: carrot cake