Tygodniowe menu / Weekly menu (9)

TydzieÅ„ – Week:  25.02-01.03.2019

PoniedziaÅ‚ek – Monday:


  • II Å›niadanie: Å›niadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: grochówka, kasza jÄ™czmienna , bitki wieprzowe w sosie wÅ‚asnym, surówka z marchwi i jabÅ‚ek (seler, mleko, gluten)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: pea soup, barley, pork cutlet in gravy, carrot and apple salad (celeriac, milk, gluten)
  • Dessert: compote

Wtorek – Tuesday:

  • II Å›niadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, gulasz z indyka, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: chicken stock with batter noodles, potatoes, turkey goulash, sauerkraut salad (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: fruit jelly

Åšroda – Wednesday:


  • II Å›niadanie: buÅ‚ka z masÅ‚em, miód lub dżem (gluten, mleko)
  • Obiad: kartoflanka z koperkiem, spaghetti carbonara (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: jabÅ‚ko
  • Breakfast: roll with butter, honey, jam (gluten, milk)
  • Lunch: potato soup with dill, spaghetti carbonara (celeriac, milk, gluten, eggs)
  • Dessert: apple
Åšrodowe spaghetti carbonara

Czwartek – Thursday:

  • II Å›niadanie: pÅ‚atki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: rosół z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, saÅ‚ata lodowa z jogurtem greckim (seler, gluten, mleko)
  • Deser: TÅ‚ustoczwartkowa niespodzianka
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: chicken stock with noodles, chicken breast, potatoes, iceberg lettuce with natural yogurt (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: Fat Thursday surprise
TÅ‚usty czwartek i pÄ…czki

PiÄ…tek – Friday:

  • II Å›niadanie: ryż na mleku (mleko)
  • Obiad: kapuÅ›niak z kiszonej kapusty, naleÅ›niki z twarogiem i dżemem (mleko, jaja, gluten, seler)
  • Deser: pucharek owoców w syropie
  • Breakfast: rice cooked in milk (milk)
  • Lunch: sauerkraut soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, eggs, gluten, celeriac)
    Dessert: fruit in syrup