Tygodniowe menu / Weekly menu (8)

TydzieÅ„ – Week:  18-22.02.2019

PoniedziaÅ‚ek – Monday:


  • II Å›niadanie: Å›niadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, saÅ‚ata lodowa z jogurtem naturalnym (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kompot owocowy
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, meatloaf, potatoes, iceberg lettuce with natural yoghurt (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: fruit compote
Poniedziałkowa zupa pomidorowa z makaronem/Monday tomato soup with noodles

Wtorek – Tuesday:

  • II Å›niadanie: kasza manna z sokiem malinowym (mleko) 
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż na sypko,bitki z indyka w sosie ananasowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, mleko)
  • Deser: mandarynka
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
  • Lunch: cucumber soup with potatoes, rice, turkey portions with pineapple, vegetable salad (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: mandarin

Åšroda – Wednesday:


  • II Å›niadanie: kanapki z serkiem topionym i rzodkiewkÄ…
  • Obiad: barszcz biaÅ‚y z ziemniakami, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: ciasto
  • Breakfast: sandwiches with cheese spread and radish
  • Lunch: white borscht with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberry mousse (celeriac, milk, gluten, eggs)
  • Dessert: cake
Środowy barszcz biały z ziemniakami

Czwartek – Thursday:

  • II Å›niadanie: biszkopty, kakao (mleko, jaja, gluten, kakao)
  • Obiad: zupa warzywna zabielana, ziemniaki, goÅ‚Ä…bki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
  • Deser: budyÅ„ Å›mietankowy
  • Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, eggs, gluten, cocoa)
  • Lunch: vegetable soup, potatoes, cabbage leaves stuffed with rice, tomato sauce (celeriac, gluten, milk)
  • Dessert: vanilla custard
A w czwartek zapraszamy na gołąbki w sosie pomidorowym.

PiÄ…tek – Friday:

  • II Å›niadanie: pÅ‚atki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty (jaja, gluten, seler)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch:  barley soup, potatoes, fish in crumbs, sauerkraut salad (eggs, gluten, celeriac)
    Dessert: fruit jelly