Skip to content
TydzieÅ„ – Week: 18-22.02.2019
PoniedziaÅ‚ek – Monday:
- II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (seler, gluten, jaja)
- Deser: kompot owocowy
- Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
- Lunch: tomato soup with noodles, meatloaf, potatoes, iceberg lettuce with natural yoghurt (celeriac, gluten, eggs)
- Dessert: fruit compote
Wtorek – Tuesday:
- II śniadanie: kasza manna z sokiem malinowym (mleko)
- Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, ryż na sypko,bitki z indyka w sosie ananasowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, mleko)
- Deser: mandarynka
- Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
- Lunch: cucumber soup with potatoes, rice, turkey portions with pineapple, vegetable salad (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: mandarin
Åšroda – Wednesday:
- II śniadanie: kanapki z serkiem topionym i rzodkiewką
- Obiad: barszcz biały z ziemniakami, makaron z twarogiem i musem truskawkowym (seler, mleko, gluten, jaja)
- Deser: ciasto
- Breakfast: sandwiches with cheese spread and radish
- Lunch: white borscht with potatoes, pasta with cottage cheese and strawberry mousse (celeriac, milk, gluten, eggs)
- Dessert: cake
Czwartek – Thursday:
- II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, jaja, gluten, kakao)
- Obiad: zupa warzywna zabielana, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym (seler, gluten, mleko)
- Deser: budyń śmietankowy
- Breakfast: ladyfingers, cocoa (milk, eggs, gluten, cocoa)
- Lunch: vegetable soup, potatoes, cabbage leaves stuffed with rice, tomato sauce (celeriac, gluten, milk)
- Dessert: vanilla custard
PiÄ…tek – Friday:
- II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko)
- Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty (jaja, gluten, seler)
- Deser: kisiel owocowy
- Breakfast: cornflakes with milk (milk)
- Lunch: barley soup, potatoes, fish in crumbs, sauerkraut salad (eggs, gluten, celeriac)
Dessert: fruit jelly
Related