Tygodniowe menu / Weekly menu (7)

TydzieÅ„ – Week:  11-15.02.2019

PoniedziaÅ‚ek – Monday:


  • II Å›niadanie: Å›niadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa kalafiorowa, spaghetti bolognese (seler, mleko, gluten)
  • Deser: kompot
  • Breakfast: creative breakfast (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: cauliflower soup, spaghetti bolognese (celeriac, milk, gluten, eggs)
  • Dessert: compote
Poniedziałkowe Spaghetti Bolognese

Wtorek – Tuesday:

  • II Å›niadanie: chrupki kukurydziane, kakao (mleko, kakao) 
  • Obiad: zacierka na rosole, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja)
  • Deser: kisiel żurawinowy
  • Breakfast: corn crisps, cocoa (milk, cocoa)
  • Lunch: vegetable stock, potatos, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, eggs)
  • Dessert: cranberry jelly


Wszystkie produkty w naszej kuchni pochodzą ze znanych nam upraw, a dania są w całości przygotowywane przez
Lovely Kitchen.

Åšroda – Wednesday:


  • II Å›niadanie: buÅ‚ka z masÅ‚em, miód lub dżem (gluten, mleko)
  • Obiad: barszcz ukraiÅ„ski, pierogi ruskie okraszone cebulkÄ… (seler, mleko, gluten, jaja)
  • Deser: jabÅ‚ko
  • Breakfast: roll with butter, honey, jam (gluten, milk)
  • Lunch: Ukrainian borsch, dumplings with potatoes, cottage cheese and onion (celeriac, milk, gluten, eggs)
  • Dessert: apple
Åšrodowe ruskie pierogi

Czwartek – Thursday:

  • II Å›niadanie: pÅ‚atki kukurydziane na mleku (mleko)
  • Obiad: rosół z makaronem, udo pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z buraków i jabÅ‚ek (seler, gluten)
  • Deser: Walentynkowa niespodzianka
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: noodles with vegetable stock, roasted chicken leg, potatoes, beetroot and apple salad (celeriac, gluten)
  • Dessert: Valentine’s Day surprise

PiÄ…tek – Friday:

  • II Å›niadanie: kanapka z żółtym serem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa kartoflanka, naleÅ›niki z twarogiem i dżemem (mleko, jaja, gluten, seler)
  • Deser: galaretka owocowa
  • Breakfast: sandwich with cheese (milk, gluten)
  • Lunch: potato soup, pancakes with cottage cheese and jam (milk, eggs, gluten, celeriac)
    Dessert: fruit jelly