Tygodniowe menu / Weekly menu (6)

Tydzień – Week:  4-8.02.2019 r.

Poniedziałek – Monday:

  • II śniadanie: śniadanie twórcze (gluten, jaja, mleko)
  • Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza kuskus z warzywami, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, (mleko, gluten)
  • Deser: kisiel owocowy
  • Breakfast: creative breakfest (gluten, eggs, milk)
  • Lunch: cucumber soup, couscous with vegetables, turkey stew, Chinese leaf salad (milk, gluten)
  • Dessert: fruit jelly

Wtorek – Tuesday:

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa z jogurtem naturalnym (mleko, gluten, jaja)
  • Deser: napój malinowy
  • Breakfast: cornflakes with milk (milk)
  • Lunch: tomato soup with noodles, potatoes, meatloaf, lettuce with natural yogurt (milk, gluten, eggs)
  • Dessert: raspberry drink


Wszystkie produkty w naszej kuchni pochodzą ze znanych nam upraw, a dania są w całości przygotowywane przez
Lovely Kitchen.

Środa – Wednesday:


  • II śniadanie: biszkopty, kakao (mleko, gluten, jaja)
  • Obiad: zupa barszcz czerwony z ziemniakami, kluski kładzione, mus truskawkowy (mleko, gluten, jajka)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
  • Breakfast: ladyfingers, hot chocolate (milk, gluten eggs)
  • Lunch: red beetroot soup with potatoes, egg noodles with pasta strawberry mouse (milk, gluten, eggs)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

Czwartek – Thursday:

  • II śniadanie: kasza manna z sokiem (mleko)
  • Obiad: zupa jarzynowa zabielana, filet z kurczaka z dipem czosnkowym, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek (jajka)
  • Deser: jabłko
  • Breakfast: semolina with raspberry syrup (milk)
  • Lunch: vegetable soup with cream, crumbed chicken breast with a garlic dip, potatoes, carrot and apple salad (eggs)
  • Dessert: apple

Piątek – Friday:

  • II śniadanie: French toast (jaja, gluten)
  • Obiad: kapuśniak z kiszonej kapusty, ryż z jabłkami, cynamonem i bitą śmietaną (mleko)
  • Deser: mufinka (mleko, jaja, gluten)
  • Breakfast: French toast (eggs, gluten)
  • Lunch: sauerkraut soup, rice with apples, cinnamon and cream (milk)
    Dessert: muffin (milk, eggs, gluten)